Valsts policijas koledžas kadeti pirms izlaiduma ienes Latvijas un Valsts policijas karogus

Laika posmā no 2023. gada 30. jūnijam līdz 14. jūlijam Valsts policijas koledžā ir aizvadīti arodizglītības programmas “Policijas darbs”, īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmas “Policijas darbs” klātienes un neklātienes, kā arī profesionālās pilnveides izglītības programmas “Policijas darba pamati Valsts policijas amatpersonām” grupu izlaidumi, kuros kopumā sveikti 116 absolventi.

“Mēs lepojamies ar katru no jums. Daļa no absolventiem ir jauni un braši topošie leitnanti, kuri ir ieguvuši zināšanas un pieredzi, un ir gatavi uzsākt dienestu Valsts policijā, bet daļa ir izturējusi izaicinājumu apvienot studijas, ģimenes dzīvi un aktīvās dienesta gaitas Valsts policijā. Šie ir svētki, kuros svinam, atzīmējam un lepojamies ar labi padarīta darba rezultātiem. Jūs varat teikt paldies ikvienam, kas bijuši jūsu balsts šajā izglītības posmā, taču vislielāko pateicību esat pelnījuši jūs paši, jo katrs ar savām individuālām spējām esat sasnieguši vienu no izvirzītajiem mērķiem,” absolventus sveic Valsts policijas koledžas direktors Dmitrijs Homenko.

Valsts policijas koledžas direktors Dmitrijs Homenko saka runu izlaidumā

Kādā no izlaidumiem viesojās arī iekšlietu ministrs Māris Kučinskis. Viņš, sveicot absolventus, vērsa uzmanību policista profesijas lomai iekšējā drošībā un misijas apziņai: “Mūsu Valsts policija var lepoties gan ar jūsu sasniegumiem, gan augsto profesionālismu. Jūs pilntiesīgi pievienosieties policistu saimei un tā ir milzīga atbildība. Jūs būsiet pirmie, kurus sabiedrība sauks palīgā, tā ir liela atbildība, tā ir misija. Jūs esat un būsiet stipri, es ticu Valsts policijai. Paldies visiem par ieguldījumu mācībās un ģimenēm – par atbalstu.”

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis saka runu Valsts policijas koledžas izlaidumā

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks pateicās absolventiem par līdzšinējo profesionālo sniegumu un aicināja turpināt izaugsmes ceļu: “Jums ikdienā vienmēr ir jāatceras zvērestā dotais solījums – būt taisnīgiem un godprātīgiem, vadīties pēc likuma un kalpot sabiedrības vispārējām interesēm. Vienlaikus jums ir jābūt empātiskiem, ar cilvēcisku pieeju un izpratni dažādās situācijās. Iespējams, kādreiz saskarsieties ar jautājumu, kas it kā nav policijas kompetencē, taču jums ir jāspēj sniegt profesionāls padoms un vērtējums. Tādēļ vēlu jums turpināt attīstīties, būt profesionāliem policistiem, taču vēl vairāk – cilvēcīgām personībām un lepoties ar savu darbu.”

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks saka runu Valsts policijas koledžas izlaidumā

Pateicamies Valsts policijas koledžas pedagogiem un personālam, kuri snieguši zināšanas un atbalstu, dalījušies pieredzē. Apsveicam visus absolventus ar Valsts policijas koledžas izglītības programmu absolvēšanu. Vēlam veiksmi, enerģiju un panākumus turpmākā dienestā! Gods kalpot Latvijai!